English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Ocak 2013
ŞALOM Dergi - Ocak 2013ŞALOM Dergi - Ocak 2013ŞALOM Dergi - Ocak 2013ŞALOM Dergi - Ocak 2013ŞALOM Dergi - Ocak 2013ŞALOM Dergi - Ocak 2013ŞALOM Dergi - Ocak 2013ŞALOM Dergi - Ocak 2013ŞALOM Dergi - Ocak 2013
ŞALOM Dergi - Ocak 2013
Tükendi!

Editörden…

İyisi ile kötüsü ile koca bir yılı geride bıraktık. 2012 kimimiz için olumlu, bazılarımız için de üzülerek anımsayacağımız bir yıl oldu. 2013’ün ilk günlerini yaşadığımız bu günlerde geriye bakıp “2012 acaba ülkemiz, toplumumuz ve bölgemiz için nasıl bir yıl oldu?” sorusunun yanıtını bu dergimizin Şalom Panorama ekinde bulacaksınız.

Şalom Gazetesinde geçtiğimiz yıl boyunca yayınlanmış dış haberlerin, toplumsal olayların, spor, sanat, Yahudi dünyasına ilişkin yazı ve haberlerin küçük bir özeti Şalom Panorama’nın sayfalarında yer alıyor. Geçmiş her zaman ilgimizi çektiğine göre artık geçmiş sayılan 2012’nin özetinin de ilginizi çekeceğine eminim.

Şalom Dergi’de bu ay CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’i konuk etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Parti Merkez Yönetim Kurulu'nda Doğa Hakları ve Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını yürüten Pavey söyleşisinde genç yaşta geçirdiği kazadan günümüzde üstlendiği görevlere dek kendini açık yüreklilik ve samimiyetle anlatıyor.

San Diego’ya seyahat etmek isteyenler için gezi yazımız gerçek bir rehber niteliğinde. İnce kumlu sahilleri, kayak merkezleri, eğlence parkları, ünlü hayvanat bahçesi ile her yaş kesimi için bir cazibe merkezi olan San Diego seyahatine hevesleneceksiniz bu yazıyı okuduktan sonra.

Etiyopya’nın kurak ve ilkel bir köyünden medeni bir ülkeye götürülen bir kız çocuğunun, Esti Mamo’nun dünyaca ünlü bir süper modele dönüşmesinin öyküsü de ilgi ile okuyacağınız yazılardan bir diğeri…

“Kaldırım Taşları konuşur mu?… “ Bu yazıyı okurken lütfen fotoğraflara bakın, her birinin üzerinde yazan isimleri okuyun, o isimlerin bir zamanlar yaşamış olduklarını hayal edin. Kaldırım taşlarını dillendiren Alman sanatçı Gunter Demnig’i tanıyacak, Nasyonal Sosyalizm’in kurbanlarının anılarını nasıl yaşatmaya çalıştığını öğreneceğiz.

“Tarih, Nostalji, Anılar” başlıklı yazıda anıları ile Galata’yı gezerken, Nostalji sayfasındaki “Bizim sinemalarımız” yazısında gençlerin pek bilmediği olayları, mekânları ve yaşam tarzını bir tebessümle anımsayacağız.

Sevgili Şalom Dergi okurları, sayfa ortağım İrvin Mandel’in hepimizi gülümseten ve düşündüren çizimine rağmen 2013’ün tüm insanlık için barış ve huzur yılı olacağına inanmak istiyorum.

Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü