English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Mart 2013
ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013ŞALOM Dergi - Mart 2013
ŞALOM Dergi - Mart 2013
Tükendi!

Editörden…

Sayın Şalom Dergi okurları, bu ayki dergimiz yine çok çeşitli konularda seçkin yazılarıyla sizlere ulaştı. Okurlarımızdan aldığımız; “o kadar çok okunacak şey var ki, yanımdan ayırmıyorum” türündeki yorumlar bu derginin oluşumunda emeği geçen herkesi sevindiriyor.

“Beyrut’tan İstanbul’a / Linda’nın Öyküsü” başlıklı çok zevkle okuyacağınız yazımız toplum bireylerimizden birinin yaşam öyküsünden yola çıkarak Lübnan Yahudi Cemaati’nin geçmişine ışık tutuyor.

Kayıp kavim Menaşe Oğulları’nın 2700 yıl sonra Yahudiliğe dönüşlerinin mucizevi serüvenini “Bnei Menaşe  Ahfadı” yazısında bulacağız.

“Quo vadis insanoğlu?” başlığı altındaki araştırma yazısı; “Cyborg hücrelerini yaratan gen mühendisleri, klonlamaya, cinsellik söz konusu olmadan üremeye hız veren bilim adamları, günümüz Golemlerini yaratan, insan kopyalayarak ölümsüzlüğü bulmayı uman biyoteknoloji, bu yarattıklarıyla insanlık tarihini nereye sürüklüyor?” sorusunu mercek altına alıyor.

Şalom gazetesinin editoryal çizeri İzel Rozental’in çizimlerle örneklediği “Kısa Yoldan Öteki/Karikatürde Klişe” yazısı bu alanda yapılmış ciddi bir incelemenin özetini oluşturmakta.

“Hollywood dünyasının hep gülen yüzü artık yok” başlığı altındaki biyografide, bu yılki Oscar ödül töreninde de anılan ve geçen yıl yaşama veda eden gazeteci, yazar, senarist, yönetmen, yapımcı Nora Ephron’u yakından tanıyacağız.

“Rusya: Mazisini yitirmeyen topraklar” gezi yazısını okumadan geçmeyin derim. Hele hele Moskova ve St. Petersburg’u görmedinizse… Yazı beni gerçekten özendirdi, Rusya artık seyahat planlarımın ilk hedefi olacak.

Bu ayki söyleşi konuklarımızdan biri müzik dünyasından, cazcı Brigitte Beraha… Türk Yahudisi bir ailenin kızı olan Beraha bugün birçok caz otoritesinin merakla takip ettiği güçlü bir ses. Tanışmaya hazır olun.

Bir diğer konuğumuz gazeteci /yazar Gila Benmayor. Geçtiğimiz yaz Hürriyet’ten 30. yıl plaketini alan Benmayor,  yakın arkadaşı Sandra Besken ile söyleşisinde gazetecilikte bunca yıl nasıl istikrarlı bir çizgi çizebildiğini, bu meslekte kadın olmanın güçlüklerini samimiyetle paylaştı.

Görsel medyadan iki ünlü konuğumuz var bu ay… Yaşamlarını henüz bir ay önce birleştirmiş çiçeği burnunda bir çift: Habertürk kanalı haber spikeri Ece Üner ile CNN Türk haber spikeri Deniz Bayramoğlu… Keyifle okuyun.

“Ve şimdi Pesah kapımızda” ; Rav Mendy Chitrik yazısında bu ayın 25’inden itibaren bir hafta boyunca kutlayacağımız Mısır esaretinden kurtuluşun simgesi olan Pesah/ Özgürlük Bayramını müjdeliyor. Baharın ve yeni umutların müjdecisi olan bu dönemde tüm okurlarımıza sağlık ve mutluluk, Yahudi toplumuna da iyi bayramlar diliyorum.

Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü