English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
Şalom Dergi - Ekim 2013
Şalom Dergi - Ekim 2013Şalom Dergi - Ekim 2013Şalom Dergi - Ekim 2013Şalom Dergi - Ekim 2013Şalom Dergi - Ekim 2013Şalom Dergi - Ekim 2013Şalom Dergi - Ekim 2013Şalom Dergi - Ekim 2013Şalom Dergi - Ekim 2013Şalom Dergi - Ekim 2013
Şalom Dergi - Ekim 2013
Tükendi!

Editörden…

Sevgili Şalom Dergi okurları, bu sayımız sizlere uzun bir bayram tatili öncesinde ulaşıyor. Kimimiz ülke içinde, kimimiz ülke dışında tatil yapacak, bazılarımız da boşalan İstanbul’un keyfini çıkarırken dinlenecek. Dergide yer verdiğimiz gezi yazılarının ilgi çektiğini, özendirici olduğunu sizlerden duyuyoruz. Bu sayımızın gezi yazısında Fas’ı adım adım geziyor, Casablanca, Rabat, Marakeş ve Fez’in dar sokaklarında dolaşıyoruz. Bir dahaki tatilinize yol göstermesi dileği ile…

 ‘Le Méteque’ veya Tanju Okan’ın sesinden Türkçe uyarlaması ‘Hasret’ unutulmaz aşk şarkılarından biridir… ‘Le Méteque’ in ve anılarımızda yer etmiş daha birçok şarkının bestecisi Georges Moustaki bu yıl, bir bahar günü yaşama veda etti. “Gerçek bir Akdenizli” başlıklı yazıda Moustaki’yi anacağız.

Türk sineması ve müziğinin ünlü simalarından Hülya Avşar, hakkında yapılan olumlu/olumsuz haber ve yorumlarla yıllardır gündemde kalan bir sanatçı. Farklı bir bakış açısıyla kaleme alınmış bir Hülya Avşar analizini; “O bir Fenomen” başlığı altında sunuyoruz.

Kapak konumuz ve söyleşi konuğumuz Leyla Alaton ile girişimcilik, kamera arkası, sanat, sosyal medya ve kadın konuları etrafında gelişen sıcak sohbete sayfalarımızda yer verdik.

Diğer bir söyleşimizin konukları IKSV Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak ile Estetisyen Cerrah Dr. Osman Oymak çifti. Müzik, güzellik, esteti, ağırlıklı bu samimi söyleşiyi merak ve keyifle okuyacağınızı tahmin edebiliyorum.

Bu ayki dergimizde; “İshak Değil, İsak Olmak” başlıklı yazı, Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Laurent Mignon’a ait. Mignon bu yazısında, 20. yüzyıl başlangıcında Türkçe yazan Yahudi şair/yazar İsak Ferera’nın “İsminden Utanan Yahudiler” makalesinden yola çıkarak, Ferera’nın Yahudilerin kimliklerinden gurur duymaları gerektiğine ilişkin görüşlerini ve geniş toplumda yerleşmiş Yahudilikle ilgili önyargıları yok etme çabasını aktarıyor. İsak Ferera bu görüşlerini savunduğunda yıl 1908’di…

Tüm okurlara iyi bayramlar ve iyi tatiller dileklerimi iletirken, Şalom Dergi’yi yanınıza almayı, tatil çantanıza koymayı unutmayın diyorum.

Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü