English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Şubat 2014
ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014ŞALOM Dergi - Şubat 2014
ŞALOM Dergi - Şubat 2014
Tükendi!

Editörden…

Dergimizin bu ay kapağına Türk Tiyatrosu’nun çok değerli bir sanatçısı Ali Poyrazoğlu’nu buyur ettik. Bu sezon ‘Asi Kuş’ ve ‘Kaplumbağa’ oyunlarında bir kez daha takdirle izlediğimiz sanatçı, uzun ve samimi bir söyleşi ile Şalom Dergi’nin konuğu oldu. Gelin,  ‘Bir Hayal Taciri’ Ali Poyrazoğlu’nu her yönü ile daha yakından tanımaya çalışalım…

Dergi içeriklerimizin tanıtımına yine tiyatrodan devam ediyorum ve yirminci yüzyıl Amerikan oyun yazarlarının en önemlisi Arthur Miller’i irdeleyen yazıdan söz etmek istiyorum. Bu ayki ‘Portre’mize konu olan Miller’i, Marilyn Monroe ile evliliğinden ve ABD’de komünist avı sırasında yargılanmasından tanıyoruz. Oysa fikir ve görüşleri ile düzene meydan okuyan Arthur Miller’in oyunları yaşadığı çalkantılı hayat kadar önemlidir.

Bu ay bir diğer konuğumuz tıp dünyasından. Ülkemizde, onkoloji alanındaki başarıları ile tanınan Prof. Dr. Nil Molinas Mandel…  Güler yüzlü bilim kadını Çanakkale sevgisini, onkolojik alandaki gelişmeleri, sağlıklı yaşamın ipuçlarını bizlerle paylaşıyor.

Prag’ı elbet tanıyanlarınız vardır. Yazdıkları yüzünden yargılanan, hapis yatan Nazım Hikmet çok sevdiği ülkesini terk edip yerleştiği Rusya’da zatürree olunca dokuz aylık bir tedavi için Prag’a gider. Bu kenti arşınlarken şiirler yazar. Henüz gitmediyseniz işte size fırsat; ‘Nazım Hikmet’i düşünürken Prag sokaklarında’ yazısını okurken, bu Ortaçağ kentini Nazım Hikmet ile birlikte dolaşıyor olacaksınız.

Bu ayki gezi yazılarımızın birinde farklı uygarlıklara beşik olmuş, Rusya, Asya ve Avrupa kültürleri arasında önemli bir köprü olma özelliğini taşıyan Kırım’a doğru bir kültür gezisine çıkıyoruz. Bir diğer yazımız, seyahatlerde farklı ülkeleri ve insanlarını daha iyi tanıma olanağını sağlayan, farklı bir konaklama tarzı ‘Hosteller’  seçeneğini tanıtıyor, yol gösteriyor.

Sanat Ajandası sayfalarımızda her zaman olduğu gibi bu sayımızda da konser ve sanatsal etkinliklerden bir seçkiye yer verdik. Ancak Robert Schild’in ‘nitelik’ köşesinin son satırlarında değindiği etkinliğe- belki gözünüzden kaçmıştır düşüncesiyle- dikkatinizi çekmek istiyorum. 19-21 Şubat tarihleri arasında CRR Konser Salonu fuayesinde “Dünya Kemanları” sergisi ile yaylı çalgıların ön planda olacağı konserler yer alacak. Dünyaca ünlü keman yapımcıları Amnon ve Avshi Weinstein’ın koleksiyonunun değişik örneklerinden oluşan sergiyi izleyip, “Kemençe’den Keman’a” ile “İstanbul’da Dört Mevsim” konserlerini dinleyebileceğiz. Kaçırmayalım… Sağlıkla kalın.

Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü