English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Mart 2014
ŞALOM Dergi - Mart 2014ŞALOM Dergi - Mart 2014ŞALOM Dergi - Mart 2014ŞALOM Dergi - Mart 2014ŞALOM Dergi - Mart 2014ŞALOM Dergi - Mart 2014ŞALOM Dergi - Mart 2014ŞALOM Dergi - Mart 2014ŞALOM Dergi - Mart 2014ŞALOM Dergi - Mart 2014
ŞALOM Dergi - Mart 2014
Tükendi!

Editörden…
Aşinası olduğunuz, her akşam evinize konuk ettiğiniz bir simayı, Aykırı Sorular’ı ile izlenmesi çok keyifli bir program sunan Enver Aysever’i bu ay Şalom Dergi’nin kapağına taşımaktan, kendisini daha yakından tanıma olanağını bulduğumuz bir söyleşi ile sayfalarımızda ağırlamaktan mutluluk duymaktayız.
“Reenkarnasyon Ruhun Bayrak Koşusu” başlıklı inceleme yazısı, ruhun yeniden bedenlenmesi olarak tanımlanan reenkarnasyonun Doğu dinlerinde algılanma şeklini, Yahudiliğin reenkarnasyona yaklaşımını söyleşilere ve öykülere yer vererek irdelemekte.
“Dünyanın Kemanları İstanbul’dan geçti” geniş kapsamlı bir sanat etkinliğine bizleri ortak etmekte. CRR Konser Salonu’nda sergilenen kemanların farklı dönemlerde kimi zaman meşhur Stradivarius kemanlarına eş bir ses verebilmek üzere, nasıl farklı şekillerde üretildiğine tanık olurken, üç nesildir keman yapımcılığı yapan Weinstein ailesini tanıma olanağını buluyoruz.
“Organ naklinde gelecek” başlıklı yazıda doktorumuz organ nakli, kök hücre çalışmaları ve hücre üretimi konusundaki teknolojik ve bilimsel gelişmelere ilişkin bizleri bilgilendirmekte.
“Yaşamı daha anlamlı kılan Nepal’dan Namaste Everest”in yazarı bizleri yoksulluklar ve tam bir kargaşa içinde, hayal ve rüya vahası Katmandu’da bir geziye çıkarırken, dünyanın en yüksek noktası Everest’i uzaktan görme heyecanına ortak ediyor.
“Bir Hayal Endülüs” , bizleri Asya’dan Avrupa kıtasının en batısındaki İberik’e taşıyor. Malaga, Granada, Cordoba ve Sevilla’ya uzanmaya ne dersiniz?
“Bir zamanlar Edirne’de şarap bir nağmeydi” adlı yazı geride bıraktığımız yüzyıl başlarında Edirne’de şarapçılık yapan bir Yahudi ailesinin bugüne dek hiç kayıt altına alınmamış öyküsünden yola çıkarak o dönem yaşamına, çekilen acılara,  aile kavramına ve en önemlisi geleneklere ışık tutmakta.
Geleneklerden söz etmişken, “Saragossa Purimi” yazısında anlatılan yaşatma, sürdürme ve geleneklerimize sahip çıkma öyküsünden hepimizin alacağı dersler olduğunu düşünüyorum. Purim bayramını kutlarken, ülkemizin karşılıklı anlayış, saygı ve huzur ortamına kavuşmasını canı gönülden diliyorum. Sağlıkla kalın sevgili okurlar…

Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü