English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Eylül 2014
ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014ŞALOM Dergi - Eylül 2014
ŞALOM Dergi - Eylül 2014
Tükendi!

Editörden…
Sevgili okurlar, ülkemizde ve bölgemizde oldukça hareketli geçen yaz aylarını geride bırakırken, Şalom Dergi’nin Eylül sayısı yine zengin içeriği ile sizlere ulaşıyor.
Eylül Portresi’nde Fransız medyasına hükmetmiş, Fransız siyasetine damgasını vurmuş bir kadını; Françoise Giroud’u tanıtıyoruz. Nam-ı diğer France Lea Gurdji… Türk Sefarad kökenli bu medya kraliçesinin pek de bilinmeyen başarı öyküsü eminim ilginizi çekecektir.
Şimdi de size söyleşi konuklarımızı tanıtayım… Oyuncak Müzesi kurucusu, aynı zamanda Şalom gazetesi yazarımız Sunay Akın. Köşe yazarı, TV programcısı, sunucu, beslenme ve spor uzmanı Ece Vahapoğlu. Ve başarılı DJ David Şaboy. Hepsi dergimize renk kattı.
Bir önceki dergide ilk bölümüne yer verdiğimiz Naim Avigdor Güleryüz’ün “Mesleklerinde ‘İlk’ Türk Yahudi Kadınlar” araştırması ikinci bölümü ile bu sayımızda da devam ediyor.
Pek çoğunuz Güney Doğu Anadolu’nun tarihi kentlerinden Urfa’yı gezip görmüşsünüzdür. Bu sayımızın Kültür bölümünde yer verdiğimiz “İbrahim’lerin Avram’ların diyarı – Tektanrıcılığın randevu yeri Urfa” yazısı bilgilerinizi tazeleyecek, hatta bilgilerinize bilgi katacak nitelikte.
Bu ayki Sinema sayfalarımızı Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’a ayırdık.  “Kış Uykusu”  adlı başyapıtı ile bu yıl Altın Palmiye’yi kazanan Ceylan’ın yaşamını ve sinema kariyerini merak edenleriniz için aydınlatıcı bir yazı.
Yukarıda saydıklarımın dışında; ‘Nitelik’, ‘Kitaplık’, ‘Stil’, ‘Sanat Ajandası’, ‘Teknoloji’, ‘Sağlık’, ‘Astroloji’, ‘Yaşamdan’ her sayımızda yer alan konu başlıkları altında ilginç yazılarımız devam etmekte.
Geçenlerde “Dergi Bab-ı Ali”nin Basın Bayramı anısına yayınlanan koleksiyon sayısı elime geçti. İçeriğinden bana ilginç gelen bazı bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Geçmişte bir derginin bürosu varsa, o zengin bir dergi sayılırmış. Bab-ı Ali’de birçok dergi kahvehane köşelerinde hazırlanırmış. Türk basın tarihi adeta bir dergiler mezarlığı gibiymiş; ilk sayısı bin bir zorlukla çıkartılıp, ikinci sayısı yayınlanamayan dergiler de varmış. Veya üç, beş sayı sonra havlu atan dergiler… 1960-70’lerde efsanevi Papirüs dergisini çıkaran Cemal Süreyya’nın ünlü şair Edip Cansever ile ilgili ilginç bir anısı var: Parasızlıktan Papirüs’ün yeni sayısını çıkarmak zorlaşmış. O sırada Kapalı Çarşı’da bir dükkânı olan ve antikadan anlayan Edip Cansever, Cemal Süreyya’yı ziyarete gelmiş ve yerdeki halıyı göstererek; “Bu halı para eder. Bana satarsanız üç- dört sayı çıkarabilirsiniz” demiş ve halıyı satın almış.
Dergicilik bir gönül işidir sevgili okurlar. Şalom Dergi 37. sayısına ulaşırken ne mutlu ki günümüz teknolojisinin her türlü olanağından yararlanabiliyor ve öncelikle 67 yılık Şalom gazetesi okurunun ilgisi sayesinde varlığını sürdürüyor. Sanırım ilgi ve beğeniniz devam ettiği sürece Şalom Dergi sizlerle olacak.
Eylül ayı içinde kutlayacağımız, Roş Aşana Bayramı’nın (Yahudi yeni yılı) bölgemize, tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum.
Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü