English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM - Dergi Mart 2015
ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015ŞALOM - Dergi Mart 2015
ŞALOM - Dergi Mart 2015
Tükendi!

Editörden…
Sevgili okurlar,  Şalom Dergi’nin bu sayısındaki konuların merkezinde ağırlıklı olarak ‘kadın’ var.
Bunun bir sebebi Uluslararası Kadınlar Günü’nün bu ay içinde yer alıyor olması, diğeri de ülkemizde kadına yönelik şiddet olaylarının giderek artması ve bu durumun sadece bir kadın sorunu değil, hepimizin canını acıtan toplumsal bir soruna dönüşmüş olması.   Ulusça sarsıldığımız Özgecan’ın katlinin ardından büyük bir cesaretle kaleme alınmış, “Affet bizi kızım seni koruyamadık!” başlıklı yazı bizleri düşünmeye sevk edecek.
Hazırladığımız ‘Kültür ve Sanatta Kadınlar’ başlığı altındaki özel bir dosyada, ülkemizin kültür ve sanat hayatına katkıları ile öne çıkan, ikisi yabancı ülke temsilcisi, dört kadınla gerçekleştirdiğimiz söyleşileri bulacaksınız.
Portre yazımızda yirminci yüzyıl Amerikan Edebiyatı'nın temel taşlarından biri, ABD’de devrinin önünde gitmiş, aykırı, tartışmacı, mücadeleci ve kavgacı ama aynı zamanda bir aşk kadını Lillian Hellman ile tanışıyoruz.
Kadının sinema dünyasına katkılarını, Yahudi kadınının kamera karşısında ve gerisindeki rollerini irdeleyen Hollywood’dan Bollywood’a başlığı altındaki araştırmayı ilgiyle okuyacağınızı umuyorum.
Müzik alanında kadınların yeri nedir? Hiç düşündünüz mü? ‘Kadın Besteci mi? O da neymiş?’  başlıklı yazı Anna Magdalena Bach’dan günümüze besteci kadınlar konusunda geniş bir yelpaze sunuyor.
Yazar Ayşe Sarısayın bu ay söyleşi konuğumuz oldu. Türk edebiyatının değerli şairlerinden Behçet Necatigil’in kızı olmaya ve İstanbul’u konuşmaya odaklanan söyleşinin yanı sıra, Sarısayın’ın babasına hitaben yazdığı mektuba da yer veriyoruz.
Diğer bir söyleşimizde bir Şaman ile tanışıyor, insanlık tarihinde geçmişi Erken Taş devrine dayanan Şamanizm felsefesinin günümüzdeki uygulaması hakkında bilgi sahibi oluyoruz.
Uluslararası Tıp Bayramı da bu ay kutlanıyor. Biz Şalom Dergi olarak Robotik Cerrahi’yi merak ettik. Yazarımız özel izin alarak ileri teknolojik sistemle yapılan bir ameliyatı izleme ayrıcalığına ulaştı.  Bu işin uzmanlarıyla söyleşti ve bol bol fotoğraf çekti. Yazarımız bizleri de bu ilginç deneyime ortak etti.
Kültürel temeli, tarihî evleri, hikâyeleriyle kimliğini hala korumayı başaran Erzincan Kemaliye ilçesine doğru yola çıkıp, İstanbul’un Bit Pazarlarının hengâmesine dalmaya ne dersiniz?
Sevgili okurlar, 43. sayısına ulaşan Şalom Dergi’nin artık bir web sitesi var. Bundan böyle www.salomdergi.com adresi arşivinden ‘son üç sayı hariç’ tüm sayıların sayfalarını çevirebilir, istediğiniz yazıları okuyabilirsiniz. Aynı zamanda web sitesine reklam verebilir, dostlarınızı Şalom Dergi’ye abone edebilirsiniz.
Geride bıraktığımız günlerde kutladığımız Purim Bayramına özgü neşe ve sevincin evlerinizde daim olması dileğiyle…

Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü