English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM - Dergi Haziran 2015
ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015ŞALOM - Dergi Haziran 2015
ŞALOM - Dergi Haziran 2015
Tükendi!

Editörden…
Haziran ayı deyince aklıma yazın başlangıcı, okulların tatile girmesi, planladığımız ufak tatiller ve tabii ki Babalar Günü geliyor.  Haziranın üçüncü pazarı kimimiz babalarımıza bir kez daha onları sevdiğimizi söyleyecek, kimimiz de artık hayatta olmayan babalarını yâd edecek.
Franz Kafka, çevresindeki herkesle mektuplaşmış… Ama bir mektubu var ki, yazmış ve hiçbir zaman alıcısına yollamamış. “Çok sevgili baba” diye başlayan bir mektup. Perspektif sayfamızda, “Beni sen böyle eğittin baba” başlıklı yazıyı bir zamanlar çocuk olmuş herkesin okumasını diliyorum.
Barbie’yi bilmeyeniniz yoktur her halde.  1959’da doğduğu halde yaşlanmayan bir moda ikonu Barbie…   Barbie’nin 60 yıldır bir moda ikonu olmayı nasıl sürdürdüğünü “Bir pazarlama dehasının ürünü” başlıklı araştırma yazısında ilgi ile okuyacaksınız.
Bu ayki dergimizde her biri kendi alanında uzman üç söyleşi konuğumuz var.  Sanatı bir yaşam tarzı olarak seçmiş, oluşturduğu sanat evi ile Galata’ya renk katan Habib Gerez.
Anadolu’da yaptığı incelemelerle pek çok kalıntı ve arkeolojik yerleşimi belirleyerek bilim dünyasına tanıtan, Beyoğlu’nda “arkeo pera” sanat ve kültür evinin kurucusu Arkeolog Nezih Başgelen ile İstanbul’un kaybolan hazineleri üzerine yoğunlaşan bir söyleşi yaptık.
Diğer söyleşi konuğumuzu 17 Ağustos 1999 depreminde milletçe tanıdık, takdir ettik.  AKUT’un kurucusu, Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk unvanına sahip Nasuh Mahruki, bir kolunda 2 yaşındaki oğlu, diğerinde kırk günlük kızı ile Şalom Dergi’ye aile ortamında samimi bir söyleşi verdi.
Bu ayki gezi yazılarımızda Latin Amerika’da Bolivya’dan bir esinti getirirken, İstanbul’un her daim batıya açık yüzü, nostaljik bir şarkı kıvamındaki bir Moda turuna çıkacağız.
“Yaz geceleri, rüya âlemleri” müzik yazısı Shakespeare’in en sevilen eserlerinden Bir Yaz Gecesi Rüyası’nın birçok sanatçıya ilham olmasının tarihi sürecini irdelemekte. Yazdan söz etmişken, plajların birer podyuma benzemesinin tarihinin günümüzden iki bin yıl öncesine dayandığını aktaran eğlenceli yazı eminim ilginizi çekecektir.
nitelik” köşesinde yazın gezebileceğiniz ilginç bir serginin duyurusunu, “kitaplık”ta da bu ayın kitap önerilerini bulabilirisiniz.
Haziran dergisini baskıya hazırladığımız bugünlerde genel seçime sayılı günler kaldı. Haliyle hepimiz heyecan içindeyiz. Bu dergi elinize ulaştığında sonuçlar kesinleşmiş, kiminin tahminleri tutmuş, kimininki tutmamış, umutlar gerçekleşmiş veya gerçekleşmemiş olacak.
Toplumsal barışın sağlandığı, kimsenin diğerini ötekileştirmediği, antisemitizmin olmadığı, kadına şiddetin son bulacağı, sosyal yaşam düzeyinin yükseleceği, demokratik ve laik bir Türkiye’yi ileri taşıyacak bir yönetimin iş başına gelmesi umudu ile iyi yazlar diliyorum.
Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü