English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM - Dergi Temmuz 2015
ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015ŞALOM - Dergi Temmuz 2015
ŞALOM - Dergi Temmuz 2015
Tükendi!

Editörden…
Yine dopdolu bir Şalom Dergi sizlere ulaştı. Fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede bu kez objektifin arkasında değil,  önünde durdu ve dergimizin kapağına konuk oldu. Kendisi aynı zamanda, Atatürk’ün silah arkadaşı, yıllardır oturduğum caddeye adını veren Hüsrev Gerede’nin de torunu. Birçoğunuzun izledinizse eğer, Survivor yarışmasından tanıdığınız Bennu Gerede’nin verdiği söyleşiyi keyifle okuyacaksınız.
Diğer bir söyleşi konuğumuz, Şalom’un editoryal çizeri İzel Rozental. Yirmi yılı aşkın bir süredir Rozental,Tünelin Ucu’ başlığı altında çok şey anlatan sade çizgisi ile güncel ve siyasi olayları güçlü bir mizah anlayışı içinde yorumluyor. Bu söyleşi ile onu daha yakından tanıma olanağını buluyoruz.
“Tevye’nin Osmanlı kızı…” Dergi kapağımızdaki bu başlık eminim ilginizi çekmiş, merakınızı uyandırmıştır. Bu yazı aslında bir doktora öğrencisinin tez konusu ile ilgili bir söyleşi. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, 1900’lü yılların başlarında Rusya’dan göç ederek İstanbul’da kalmayı tercih eden Rus kökenli Yahudiler ve onların torunlarını konu edinen yazıda belki de tanıdıklarınıza rastlayacaksınız.
Eskilerden biraz daha günümüze yaklaşalım… “60’larda” başlıklı yazı 1960’lı yılları yaşayanlarımız için nostaljik, daha genç olan kimilerimiz için de fotoğrafların siyah/beyaz karelerinde yer alan bir dönemin yaşamını siyasi, kültürel, sanatsal, örf ve adet boyutları ile sergileyen bir çalışma…
Bu yıl Le Monde gazetesi çok değerli bir yazarını, Eric Rouleau’yu kaybetti. Rouleau, aynı zamanda diplomat sıfatıyla Türkiye’de büyükelçi olarak iki yıl görev yaptı. Orta Doğu liderlerinin gözbebeği Kahireli asıllı bu Yahudi gazeteciyi buyurun birlikte tanıyalım.
Bir ucunda dünyanın en kuru çöllerinden biri, diğer ucunda ise buzullar… Gezi yazımızda, her yönü ile tam bir tezatlar ülkesi olan Şili’deyiz bu ay. Veya İstanbul sınırları içinde kalıp Türk Yahudileri için farklı bir anlam taşıyan Kuzguncuk’ta geziniyoruz. Boğaz’ın kıyısında keşmekeşten uzak, mahalle kültürünün her adımda hissedildiği Kuzguncuk’ta…
Şalom Dergi’nin Temmuz sayısı siz okurlarına, bayram tatili öncesinde, yaz rehavetine girdiğiniz günlerde ulaşıyor. Kimimiz bu fırsatı evimizde, kimimiz de bir tatil yöresinde dinlenerek değerlendireceğiz.  Her iki durumda da Dergi’yi yanınızda bulundurun, sayfalarını çevirmeye başlayın derim.
Ramazan Bayramını kutlarken, huzurlu bir yaz diliyorum.
Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü