English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM - Dergi Aralık 2015
ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015ŞALOM - Dergi Aralık 2015
ŞALOM - Dergi Aralık 2015
Tükendi!

Editörden…
2015’in son Şalom Dergi’si ile yeniden merhaba…
Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda, henüz 17 yaşında bir kız, Nobel Barış Ödülü’nü kazanmıştı. O, kendi toprağı Pakistan’da dilsiz olmaya zorlanan kadınların, kız çocuklarının eğitim haklarının sesi olmuştu. Portre yazımızda sizleri bu gencecik ancak davasını savunurken devleşen Malala Yusufzay ile baş başa bırakıyoruz.
Bu sayımızda Şalom Gazetesi yazarlarından Batya Kebudi’yi Dergi’ye konuk ettik. Son zamanlarda yaptığı tasarımlar ile adından ve markasından çok söz ettiren Batya Kebudi’yi yazar kimliği ile değil tasarımcı kimliği ile tanıyacağız…
Edebiyat dünyasından iki söyleşi konuğumuz var bu ay… Çevirmen/yazar Solmaz Kamuran,  gerçekleştirilen sıcak sohbette romanlarını, yeni çıkan kitabını, ünlü yazar/siyasetçi Çetin Altan ile birlikteliğini anlattı.
Edebiyat dünyasından diğer söyleşi konuğumuz İsrailli yazar Sarit Yişai Levi… Sefarad Yahudiliğinin Kudüs’teki yaşantısına ışık tutan, ülkesinde birçok ödül kazanan ve Türkiye’de “Kudüs Güzeli” adıyla kitabı yayınlanan Levi, sorularımızı samimiyetle yanıtladı.
“Fotoğraflarla Latin Amerika Günlüğü” yazı dizimizin bu bölümünde Arjantin’in üç farklı kenti; Buenos Aires, Mendoza ve Bariloche’u tanıyacağız.
“Bana Akdeniz’i Çiz”, Şalom Gazetesi çizeri İzel Rozental’in üyesi olduğu Cartooning for Peace oluşumunun önderliğinde Marsilya’da düzenlenen bir etkinliğin adıydı. Gezici bir karikatür sergisi eşliğinde panel ve konferanslardan oluşan etkinlik lise çağındaki gençlere çeşitli sorunların karikatür yoluyla nasıl yorumlandıklarını anlatmayı hedefliyordu. Bu sayımızda Rozental, “Bana Akdeniz’i Çiz” etkinliğindeki deneyimlerini bizlerle paylaştı.
Bir önceki Dergi’de yine İzel Rozental’in, Hindistan’daki dostu Dilip Bhandari’nin kızı Pooja’nın düğününü “Hindistan’da düğün mevsimi” başlığı altında mizahi bir dille anlattığını anımsayacaksınız. Kendilerine bu dergiyi gönderince Bhandari’ler düğünlerinin rengârenk fotoğraflarla Türkiye’de yayınlanmasından pek mutlu oldular. Böylelikle Şalom Dergi Fransa, İsrail, İngiltere, ABD’nin de ötesine geçti,  Hindistan’a da ulaşmış oldu.
Sevgili okurlar bu dergi elinize geçtiğinde, dünya Yahudileri sekiz akşam boyunca evlerinde Hanuka mumlarını yakıyor olacaklar. Işıklar Bayramı’nın tüm hanelere sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, 2015’i geride bırakırken 2016’nın ülkemiz ve insanlık için huzurlu bir yıl olmasını umuyorum.
2016 yılı savaşların, ırkçılığın, kadına yönelik şiddetin, antisemitizmin, açlığın, günümüzün kâbusu uluslararası terörün son bulduğu, insanların birbirlerini sevecekleri bir yıl olsun.
Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü