English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM - Dergi Şubat 2016
ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016ŞALOM - Dergi Şubat 2016
ŞALOM - Dergi Şubat 2016
Tükendi!

Editörden…
Sevgili Şalom Dergi okurları, bu ay kapağımızda alışılmışın dışında olarak erkek bir sanatçının fotoğrafına yer verdik.  Geçmişte de, söyleşileri ile dergimize değer katan Genco Erkal, Enver Aysever, Ali Poyrazoğlu, Aret Vartanyan gibi her biri kendi alanında değerli isimleri kapağımıza taşımıştık. Şubat sayımızda müzik dünyasının önemli bir ismi, pek çok Grammy ödülü sahibi Chris Botti hem söyleşi, hem de kapak konuğumuz oldu.
Karen Gerson Şarhon’u tanımayanınız yoktur her halde… Osmanlı – Türk Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi Koordinatörü, El Amaneser gazetesi editörü, Los Paşaros Sefaradis müzik grubu solisti Karen’i çok farklı alanlarda girişimci yönleri ile daha yakından tanımaya ne dersiniz?
“Kuşaklararasına bir kuşbakışı” araştırmamızı okurken ben, dünyanın eskilere nazaran çok daha hızlı döndüğünü duyumsadım…  Sizler kendinizi hangi kuşakla, hangi yılları, olayları paylaşırken bulacaksınız acaba?
“Görme veya işitme engelli kişilerle karşılaştığınızda ilk tepkiniz onlara acımaksa birkaç dakika durun ve yeniden düşünün bu tepkinizi.” Bu sözcükler “Sessizliği diyalogla kırın” yazısının ilk cümlesi. Yazarı Karel Valansi, “Sessizlikte Diyalog” sergisini gezip onların dünyasına, onların rehberliğinde girmeyi öneriyor.
Şalom Gazetesi editoryal çizeri İzel Rozental “Vietnam’da Keçileri Kaçırmadık” başlıklı seyahat yazısında sizleri çok eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. “Bir Moda Albümü: Fotini, Anais, Keje, Nezahat ve diğerleri” başlıklı yazı, çok kültürlü mahalle yaşamının halen süregeldiği Moda’da yaşamakta olan gerçek kişilerle tanıştırıyor bizleri.
Erdoğan Mitrani’nin, dergimizin ilk sayılarından itibaren yayınlanmakta olan Dünya Sinemaları’nı ve Türk Sineması’nı irdeleyen yazıları sayesinde Şalom Dergi’nin birkaç örneği artık SİYAD’ın (Sinema Yazarları Derneği) arşivinde yer alacak. Bu sevindirici haberi siz okurlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
“Aşk üzerine zamansız bir sanat, kültür ve yaşam festivali”, Şubat ayında 8.’si düzenlenecek  “Love 360 Fest / 360 Dereceden Aşk” festivali hakkında bizleri bilgilendiriyor. Bu yılki teması “Âşık Dünya” olan festival yalnızca kadın-erkek aşkını değil, çocuk sevgisini, doğa aşkını, ilahi aşkı, sanat aşkını ve aşkın tüm hallerini kapsayacak; aşkın tüm açılımları sanatla kutlanacak.
Bunun yanı sıra globalleşen dünyamızda tüketimi artırmaya yönelik ‘14 Şubat Sevgililer Günü’ kutlaması da var. Aslında festivalin  “Âşık Dünya” teması gerçeğe dönüşse, insanlar sevgilerini birbirlerine sıkça ifade etse nasıl bir dünyada yaşıyor olurduk acaba?
Sevgiyle kalın…
Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü