English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Şubat 2013
ŞALOM Dergi - Şubat 2013ŞALOM Dergi - Şubat 2013ŞALOM Dergi - Şubat 2013ŞALOM Dergi - Şubat 2013ŞALOM Dergi - Şubat 2013ŞALOM Dergi - Şubat 2013ŞALOM Dergi - Şubat 2013ŞALOM Dergi - Şubat 2013ŞALOM Dergi - Şubat 2013
ŞALOM Dergi - Şubat 2013
Tükendi!

Editörden…

Şalom Dergi, Şubat sayısında yine siz değerli okurları ile buluşuyor. Dergi kapağımızdaki Şubat-Mart ibaresi “acaba artık iki ayda bir mi çıkıyor?” türünden yanlış anlaşılmalara sebep olmasın, dergimiz aylık çıkıyor.

Çin Kültür Yılı Etkinlikleri kapsamında Topkapı Sarayı’nda sergilenen ‘Terracotta Askerleri’ sergisini bilmem gördünüz mü? Görmediniz ise 20 Şubat’a kadar görme şansınız var. Kaçırdım diyorsanız; “İmparator Qin Shi Huang’ın Terracotta Ordusu” yazısını okuyun Çin’in Xian kentine gitmiş gibi olacaksınız.

Gezi yazımız okuru, Asya’nın doğusundaki Xian’dan Avrupa’nın kuzeyindeki Norveç’in başkenti Oslo’ya götürecek, sıcak bir modernizmin hüküm sürdüğü bu kenti sanatsal ve kültürel yönüyle bizlere tanıtacak. Diğer bir yerel gezimiz de Galata’ya doğru… Bu yazımızda Galata’nın sırlarını keşfedeceğiz.

“Müzik, Mahler, Magma” yazısında yazarımız, bestelerini dinlemede zorlandığı bestecilerin önce yaşamlarını inceledikten, duygularını tahmin etmeye çalıştıktan sonra onların eserlerini dinleme yöntemini seçtiğini dile getirmekte. Mahler’in eserlerinde keşfettiği bestecinin tutkularını, dışlanmışlığını, acılarını bizlere aktarıyor.

Bu ayki ilk konuğumuz Beyazıt Akman… “Son Sefarad” kitabının yazarı, genç akademisyen ile gerçekleştirilen söyleşiyi ilgi ile okuyacaksınız. Diğer bir konuğumuz Türk Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto.  “Anlattık Oldu” başlıklı söyleşiyi yapanın Pinto’nun anlatılarını; “Anlatmasam Olmazdı, Geniş Toplumda Yahudi Olmak” adı altında kaleme alan Tülay Gürler Kurtuluş olması yazıyı daha bir anlamlı kılmakta.

Türk tiyatrosunun çok değerli bir simasını, Genco Erkal’ı Şalom Dergi’ye konuk etmenin, fotoğrafını kapağımıza taşımanın gururunu taşıyoruz. Kendisi ile gerçekleştirilen çok yönlü söyleşide Genco Erkal’ı daha yakından tanıma olanağını bulacağız.

Şalom Dergi’de her ay farklı alanlardan sevdiğimiz, takdir ettiğimiz kişileri konuk ediyor, kendileri ile gerçekleştirdiğimiz söyleşilere yer veriyoruz. Geçtiğimiz ayın konuğu Halk Partisi Milletvekili Şafak Pavey’di. Siz okurlara sağlık ve esenlikler dilerken yazımı Şafak Pavey’in kendisi ile söyleşen Suzan Nana Tarablus’a gönderdiği bu mesajla sonlandırıyorum:

Sevgili Suzan… Döner dönmez dergiyi buldum evde. Çok ama çok beğendim. Kaleminizin oldukça etkileyici olduğunu hissetmiştim ama doğrudan karşılaşmak bir kez daha hatırlattı. Kaç gündür bir teşekkür e maili yazayım diye düşünüyordum ama ancak bugün becerebildim. Tekrar en içten teşekkür ve sevgilerimle… Şafak”

Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü