English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Haziran 2013
ŞALOM Dergi - Haziran 2013ŞALOM Dergi - Haziran 2013ŞALOM Dergi - Haziran 2013ŞALOM Dergi - Haziran 2013ŞALOM Dergi - Haziran 2013ŞALOM Dergi - Haziran 2013ŞALOM Dergi - Haziran 2013ŞALOM Dergi - Haziran 2013ŞALOM Dergi - Haziran 2013ŞALOM Dergi - Haziran 2013
ŞALOM Dergi - Haziran 2013
Tükendi!

Editörden…

Sevgili Şalom Dergi okurları; elinizde tuttuğunuz Haziran ayı dergisinde yer verdiğim yazıların bir kısmını siz okurlara kısaca tanıtmak istiyorum.

Peygamberler kenti Urfa’ya 12 km mesafede yer alan ‘Göbekli Tepe’ son yıllarda gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda gün yüzüne çıkarıldı. ‘Göbekli Tepe’ tarihin yeniden yazılmasına vesile olacak bir buluş niteliğiyle dünyanın tüm dikkatini üstüne topluyor. Şalom Dergi, ‘Dünyanın ilk tapınağı: Göbekli Tepe’ başlıklı yazı ile Türkiye’de-  mesleki yayınlar dışında- bu konuya yer veren ilk dergi olmanın ayrıcalığını taşıyor.

‘Un Canto a Galicia: Galiçya’ya Şarkı’ başlıklı yazı, kökleri iki koldan Baal Shem Tov’a uzandığı bilgisi nesilden nesile aktarılmış olan Horodenka’lı Lichtenthal ailesinin öyküsünü küçük torunları Bernar Şer’in ağzından aktarıyor.

Birkaç enstantane ile Toledo’da bir Sefarad’ yazısını okurken 700 yıl öncelerinin huzur ve mutluluk dönemlerinde bir ortaçağ kültürleri potası olan Avrupa kenti Toledo’da adım adım tarihin izlerini süreceksiniz.

“Bu yaz nerede tatil yapsam?” diyorsanız, ‘Bozcaada’da keyif zamanı’ yazısı size yol gösterebilir. Tabii ki doğa, rahatlık, sadelik, huzur, dinginlik ve sessizlik arıyorsanız…

‘Bubi: Rüzgara karşı yürüyen adam’ başlıklı söyleşide Türkiye’nin en önemli sanatçı ve zanaatkârlarından biri olan Bubi’yi atölyesinde ziyaret ederken, Schneidertempel Sanat Merkezi’nin huzurlu atmosferinde gerçekleşen Ciddiyeti alaya alan, alayı ciddi tutan çift: Elif&Tan Oral’ söyleşini keyifle okuyacaksınız.

Nostalji yazımız bir zamanların plajlarını, Müzik sayfalarımız Türk müziğinin geçmişini bizlere anımsatıyor, ‘Köşeli Anlatımlar’da doktorumuz bilgilendirirken sorularınıza yanıt vermeyi bekliyor. ‘Yaşamdan’, ‘Nitelik-Kitaplık’, ‘Sinema’, ‘Sanat Ajandası’, ‘Moda’ sayfalarımız her zamanki gibi farklı konularda ilgimizi çekmeyi başarıyor.

Sevgili Şalom Dergi’nin dikkatli okurları; bilmem hatırlıyor musunuz bir önceki sayımızda ‘Mayıs 68’i Fransa’da yaşadım’ başlığı altında çok değerli bir araştırma yazısı yayınlamıştık. Yazı, öğrenci ve işçi olaylarının o yılın Cannes Film Festivali’ni nasıl etkilediğini belge ve fotoğraflarla sergilemekteydi. Bu değerli araştırmanın yazarı Viktor Apalaçi her yıl olduğu gibi bu yıl da Cannes Film Festivali’ne katıldı. Uçak yolculuğu boyunca dergilerimiz Cannes yolcusu sinema meraklısı medya mensupları arasında elden ele dolaştı.

Ve ne mutlu bize ki, Şalom Dergi’nin Mayıs sayısı önemli bir tarihi belge niteliği ile’ Cannes Film Festivali arşivine alındı.

Şalom Dergi sesini duyuruyor galiba… Ne dersiniz?