English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Aralık 2013
ŞALOM Dergi - Aralık 2013ŞALOM Dergi - Aralık 2013ŞALOM Dergi - Aralık 2013ŞALOM Dergi - Aralık 2013ŞALOM Dergi - Aralık 2013ŞALOM Dergi - Aralık 2013ŞALOM Dergi - Aralık 2013ŞALOM Dergi - Aralık 2013ŞALOM Dergi - Aralık 2013ŞALOM Dergi - Aralık 2013
ŞALOM Dergi - Aralık 2013
Tükendi!

Editörden…

Sevgili okurlar, elinizde tuttuğunuz 2013 yılının son Şalom Dergi’si... Dergimizin bu sayısında 18+/35- gençlik ekini bulacaksınız. Senede iki kez yayınladığımız gençlik ekinin bu sayısında da genç kalemlerimiz çok ilginç konular işlediler; 40 Haramiler/Yüz Kumbarası projesi … ABD’li komedyen Sarah SilvermanUçan Morhayim Kardeşler… Yılbaşı öncesi kendimizi nasıl şımartabileceğimizin ipuçları vs. Zevkle okuyacağınızı umuyoruz.
Gentille Arditty Puller… Bu ismi duymuş muydunuz? O, Fransızca yazdığı eserlerinde İstanbul’u, kadın olmayı, Yahudi olmayı anlatan unutulmuş bir kadın yazar. Ayın Porte’sinde Liz Behmoaras, doğumunun 100. yılı vesilesi ile Gentille Arditty Puller’i tanıtıyor.
İsveç’e yerleşmiş ünlü caz vokalisti Hayati Kafe 46 yıl sonra ilk kez Türkiye’ye geldi. Kimimiz verdiği konseri izleme olanağını bulduk. İşte onun adını duyup da yakından tanımak isteyenler için fırsat: Fiyortlar Diyarından Sıcak Tınılar yazısında Hayati Kafe’nin Türkiye’de başlayan ve İsveç’te devam eden kariyerinin izini sürebilirsiniz.
Bu ayki söyleşi konuğumuz yazar Mario Levi‘Size Pandispanya Yaptım’ adlı son kitabına odaklanan, yazarın İstanbul sevgisi, Yahudi kimliği, Ladino’ya verdiği önem ve özel yaşamına ilişkin konularda gelişen samimi söyleşiye bizzat katıldığınızı hissedeceksiniz.
İçinde bulunduğumuz aralık ayında, Orhan Pamuk’un dünyaya tanıttığı Kars’a doğru bir geziye çıkıyoruz. Bir gezi yazısından öte, inceleme niteliğindeki ‘Kars’ yazısında bu kentin mimari yapısının özellikleri, o coğrafyanın geçmiş medeniyetleri, o topraklarda yaşamış farklı dinlere mensup toplumların izleri ve Pakraduniler hakkında bilgi edineceğiz.
İyisi ve kötüsü ile bir yılı daha geride bırakıyoruz. Bizler 2014’te de siz okurlarımızla birlikteliğimizi sürdürmeyi,  ‘seçkin bir kültür dergisi kimliğimizi’ daha da yükseklere taşımayı hedefledik.  Yeni yılın tüm insanlığa sevgi ve barış getirmesi umuduyla tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini diliyorum.

Nelly BAROKAS

Şalom Dergi Editörü