English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Mayıs 2014
ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014ŞALOM Dergi - Mayıs 2014
ŞALOM Dergi - Mayıs 2014
Tükendi!

Editörden…
Sevgili Şalom Dergi okurları elinizde tuttuğunuz derginin içinde 18+/35- Gençlik Eki’ni bulacaksınız. Editörü Aylin Yengin ile birlikte senede iki kez, genç yazılara ve genç yazarlara yer verdiğimiz bir ek çıkarmayı sürdürüyoruz. Okumayayım demeyin sakın… 18+/35- gençlere ve kendini genç hisseden hepimize hitap ediyor.  Şöyle ki, Gençlik Eki’ne konuk olan şef Arda Türkmen’i 7’den 70’e sevmeyenimiz mi var?  Ben de yazıları ve TV programlarıyla hepimizin sempatisini kazanan Arda Türkmen’i dergimizin kapağına buyur ettim.
Gençlik Eki’nin tanıtımını Aylin Yengin’e bırakıyor, dergide yer alan yazıların bazılarına dikkatinizi çekmek istiyorum. “Kovuluşlarının 150. Yılında Çerkesler” inceleme yazısı, göçlerle dolu ıstıraplı bir geçmişe sahip bir azınlık olan Çerkesler hakkında bilmediklerimize ışık tutuyor. Bu toplumun tarihte soykırıma uğradığını, sürgün edildiğini, günümüzde bir kısmının İsrail’de Kfar Kama’da yaşadığını öğreniyoruz.
Psikolog Leyla Navaro bu ay söyleşi konuğumuz oldu. Ülkemizde ve yurt dışında verdiği konferanslar, Nirengi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ndeki hizmetleri ve yazdığı birçok kitapla psikoloji alanında öne çıkmış bir kişi olan Navaro sorularımızı samimiyetle yanıtladı.
Bu ayki gezi yazımız okurları Cinque Terre’e doğru yola çıkarırken, “Senaryolarını Değiştirenler” yazısı ise doğayı örnek alıp, doğanın minimum enerjiyle maksimum verim alma yöntemine uyumlu yaşamayı seçen sıra dışı gezginleri konu ediniyor.
Geçen ay ilk bölümünü yayınladığımız “Cannes Film Festivalleri Anıları”nın ikinci bölümü yine bizleri beyaz perdenin ünlülerinin dünyasında dolaştırıyor.
Şalom Dergi yazarı Dr. Laurent Mignon’un, “Hüzünlü Özgürlük” adlı kitabı Gözlem Yayınları tarafından yayınlandı. Dünyanın güzelleşmesine, iyileşmesine yönelik katkıda bulunan Yahudi şairlerin, yazarların, din adamlarının düşüncelerinden alıntıların yer aldığı bu kitapla ilgili bir yorum yazısını dergide bulacaksınız.
Kup Griye’nin tadını bilir misiniz? Veya şöyle sorayım; 90 yıllık geçmişi olan Baylan Pastanesini tanır mısınız? Eskilerde birçok yazarımıza mekân olmuş nostaljik Baylan’ı, sahibi Harry Lenas’ın anlatılarından okumaya ne dersiniz?
Sevgili okurlar, son zamanlarda telefon veya e-posta yoluyla bana ulaşıp dergimizde yazmak istediklerini bildirenler giderek sıklaşıyor.  Genelde araştırmacılardan, akademik çalışmalar yapan veya tanımış yayınlarda yazan kişilerden gelen bu talepler bizleri tabii ki sevindiriyor. Bu iletişimlerden olumlu sonuçlar çıkması da bizler için önemli bir kazanım oluyor.

Sağlık ve sevgiyle kalın,
Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü