English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM Dergi - Haziran 2014
ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014ŞALOM Dergi - Haziran 2014
ŞALOM Dergi - Haziran 2014
Tükendi!

Editörden…
Sevgili okurlar, bu ayki yazıma, 13 Mayıs günü Manisa’nın Soma ilçesi kömür madeni ocaklarının karanlıklarında yaşamları sönen 301 insanımızı yitirmenin üzüntüsünü halen duyumsadığımı belirterek başlamak istiyorum. Bu tür acıları bir daha yaşamayacağımızı umut ediyor, ölenlerin ailelerine sabır diliyorum.
Bu sayımızda; İkinci Dünya Savaşı sonrasında, Amerikan edebiyatı ile Yahudi mizahını harmanlayan Yahudi yazarlar kuşağının en önemli temsilcisi ve Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Saul Bellow’u tanıma olanağını buluyoruz.
“Bağdat /Asma bahçelerinden azap çukurlarına” başlıklı yazı, yazar Mona Yahia ile Bağdat’tan çıkış öyküsü ve sonrası üzerine bir söyleşiye yer verirken, 2600 yıllık geçmişe sahip Irak Yahudi cemaatinin 20. yüzyılın ikinci yarısında nasıl hızla yok olduğunun acı gerçeğini ortaya koymakta.
“Seyahat Tutkusu” köşemizin yazarı “Caanım Yunan Adaları” başlıklı yazısı ile okuru bu türden bir tatile özendiriyor. Yazıyı okurken, adalardaki rengârenk evleri, pırıl pırıl denizi hayal edecek, Yunan müziğini,  “yassu” seslerini duyar gibi olacaksınız.
İstanbul’un yeraltını gezme fırsatınız oldu mu? İşte size fırsat… “Nova Roma – Konstantinopolis – İstanbul” yazısı ile mega kent İstanbul’un yeraltında yatan tarihini keşfetmeye ne dersiniz?
Bu ayki söyleşi konuğumuz Viki Habif. Doğan Burda Dergi Grubu’nun Reklam Grup Başkanı Viki Habif,  iş hayatına nasıl atıldığını, bu alandaki başarı kriterlerini, dijital ve basılı medyanın geleceğine ilişkin görüşlerini, yaşam felsefesini okurlarımızla paylaşıyor.
Dekorasyon ve moda tarihine meraklı okurlarımız için; “Yükselen Vintage” yazısı ile geçmişin peşine düşenlerin son tutkusunu tanıtırken,  “Modada Altın Yıllar / Görkemli 20’ler” başlığı altındaki yazı ise Birinci Dünya Savaşı’nın karanlık günlerinin ardından ortaya çıkan özgürlükçü akımları irdelemekte.
Lider Öyle Olmaz Böyle Olur” ilginç bir kitabın tanıtımı… Yazarı Sevinç Engin bire bir yaptığı söyleşilerde, Türkiye’nin kendi alanında lider 119 ismine “Karizmatik liderlik nedir?”, “Lider olunur mu, doğulur mu?”, “İyi bir lider her zaman iyi bir yönetici midir?” gibi sorularına aldığı yanıtları bir kitapta topladı. İlginizi çekeceğine inanıyorum.
İyi bir yaz dönemi geçirmenizi dilerken, Şalom Dergi’siz kalmayın diyorum…
Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü