English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
ŞALOM - Dergi Mayıs 2015
ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015ŞALOM - Dergi Mayıs 2015
ŞALOM - Dergi Mayıs 2015
Tükendi!

Editörden…
Sevgili Şalom Dergi okurları, Mayıs ayı dergimiz içerik olarak yine dopdolu ve capcanlı. Capcanlı diyorum çünkü senede iki kez yer verdiğimiz 18+/35- Gençlik Eki de var bu ayki dergimizde. “Ben 18-35 yaş aralığında değilim, bu bölümü okumayayım” demeyin sakın. Hele bir başlayın sayfalarını çevirmeye… Merakınızı uyandıracak konular bulacaksınız. Gençlik Eki’ni sadece duyurmakla yetiniyor, tanıtımını o bölümün editörü Aylin Yengin’e bırakıyorum.
Nisan ayı ortalarında Zorlu PSM’de Holokostu Anma Konseri düzenlendi. Toplama kamplarında hayatlarını kaybeden bestecilerin eserlerinin yorumlandığı bu konserin hayata geçmesini sağlayan piyanist/besteci Renan Koen ve Dr. Gottfried Wagner ile gerçekleştirilen söyleşiyi sayfalarımıza taşıdık.
Mayıs Portresi’nde, eğitim seferberliğinin bir neferi Alberto Assa Anavi’nin Türkiye’de başlayan, Fransa, Almanya, İspanya’da ve en nihayet Kolombiya’da devam eden yaşam öyküsünü bulacaksınız.
Puslu Sularda Aşkın Berrak Hali…1903 yılında Selanik’te başlıyor bu aile öyküsü. Sol Şalom ve Walter Krause’nin aşkına tanık olacağınız bu yazı, toplumumuzun geçmişine ve yaşam tarzına ışık tutmakta.
Bir zamanlar kılık kıyafetin olmazsa olmazı, Atatürk’ün Şapka Devrimi ile geçmiş nesillerin hayatına giren şapkalar… Pera’nın Son Şapkacıları yazısında Madam Katia ve Arus Tecer ile şapka kültürüne ilişkin bir sohbeti okuyacaksınız.
Aret Vartanyan bu ay hem söyleşi konuğumuz, hem de dergi kapağımızın konuğu oldu. Yazar, Yaşam Atölyesi kurucusu,  programlarıyla TV ekranının tanıdık simalarından Aret Vartanyan’ın bugünlerde kitapçıların raflarında yer alacak ‘Gitme Zamanı’ adlı kitabı üzerine yoğunlaşan bir söyleşiyi okurlarla paylaşıyoruz.
Baharın müjdecisi Nisan ayı boyunca bu yıl kışı yaşamaya devam ettik. Güneşin yüzünü nihayet gösterdiği Mayıs’ta ise Anneler Günü’nü, Yahudi dünyası da Şavuot Bayramını kutluyoruz. Tanrı’nın Sina Dağı’nın eteklerinde toplanan İsrail milletine (On Emri içeren)  Tevrat’ı vermesinin yıldönümü olan Şavuot, aynı zamanda tahıl hasat dönemini belirleyen bir festivaldir. Okurlarımıza ektiklerini biçecekleri, verimli ve aydınlık günler diliyorum.
Nelly BAROKAS
Şalom Dergi Editörü