English
Merhaba, üye girişi için tıklayınız
Selanik Hayaletler Şehri - Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler, 1430-1950
Selanik Hayaletler Şehri - Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler, 1430-1950Selanik Hayaletler Şehri - Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler, 1430-1950
Selanik Hayaletler Şehri - Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler, 1430-1950
Yazar :
Yayınevi :
Ürün Fiyatı :
255,00 TL Kdv Dahil
%10 İndirimli! :
229,50   (Kdv Dahil)

“Osmanlı döneminin kozmopolitliğine vurgu yapan ve kentin çok kültürlü dinamizmine saygıyla yaklaşan Mazower, Balkanlar literatürünün yerleştirdiği “antik kökenli nefret” mitini pekiştiren şablonları çökertmeye girişiyor. Selanik’te, sıcak yaz günleri, deri ceketleri içinde şüphe uyandıran adamlarıyla karanlık arka sokaklar, bar kavgaları ve Balkan Savaşları’nın gölgesinde yaşanan gizli hazlarıyla okuru cezbeden, heyecanlandıran ve eninde sonunda korkutan bir kültür var. Mazower, ince bir zekânın ürünü duyarlı metni Selanik’te, Osmanlı İmparatorluğu ve II. Dünya Savaşı öncesindeki Balkanlar hakkında dış dünyadaki önyargıları düzeltmeye çalışan tarihçiler tarafından genellikle ihmal edilen okur kitlesini hedefliyor... Mazower kendine özgü ustalığını, Selanik’in Osmanlı kentinden ulusal bir Yunan kentine dönüşmesini açıklarken sergiliyor.” 
-Prof. Dr. Isa Blumi, Reinstating the Ottomans: Alternative Balkan Modernities, 1800-1912-

“Osmanlı İmparatorluğu’nun alışılmadık, artık yok olmuş kozmopolitliğinin örneği haline gelmiş bir kentin kapsamlı, şefkatle yazılmış yaşam öyküsü.” 
-The Baltimore Sun-

“Bu Balkan kentinin talih ve talihsizliğine görkemli bir yolculuk. Mazower, karmaşık Selanik tarihini renkli bir goblen gibi dokuyor...” 
-Publishers Weekly-

“Sadece Avrupa değil tüm insanlık tarihinde eşsiz bir kent üzerine muazzam bir kitap.”
-Jan Morris, The Guardian-

Ürün Özellikleri

Türkiye dışından vereceğiniz siparişler için lütfen kitabevi@salom.com.tr adresine, satın almak istediğiniz ürün(lerin) bilgisini, teslimat adresinizi ve iletişim bilgilerinizi bildiriniz.
Ayrıca +90 212 231 9282 no'lu telefondan da bize ulaşabilirsiniz.

For international orders; please contact kitabevi@salom.com.tr with the information of the products you want to buy, the delivery address and your contact information or alternatively, call +90 212 231 9282.

Para pedidos desde fuera de Turquía; póngase en contacto con kitabevi@salom.com.tr con la información de los productos que desean comprar, su dirección de entrega y datos de contacto o, llame al +90 212 231 9282.

Ürün Yorumları

Bu ürün ile ilgili henüz bir yorum yapılmamıştır.

Yorumunuzu bizlerle paylaşın

Adınız Soyadınız :
E-Posta Adresiniz :
İkon Seçimi :
Ürün Puanı :
Yorumunuz :